Major Claims handler

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att hantera komplexa och omfattande skador med inriktning mot större kunder inom process/tillverkningsindustrin och internationella skador men även komplexa skador inom andra segment förekommer. Fokus kommer främst att vara på stora och komplexa skador men även frekvensskadehantering förekommer.

I din roll hos oss verkar du som projektledare och leder ett team med intern och extern support med uppdrag att driva skadehanteringsprocessen proaktivt och med tydligt fokus på kund. Du förväntas besöka våra kunder och fysiskt besiktiga skadeplatser inom Sverige när skadans omfattning kräver det. Du gör bedömningar och beräkningar av skadan, styr och upphandlar återställandet av skadan för att slutligen träffa en överenskommelse med kunden.

Du driver dina processer under stor frihet inom ramen för enhetens framtagna rutiner. Till din hjälp har du våra egna framtagna supportverktyg.

Placeringsort: Stockholm, Sundsvall eller Göteborg


Vem är du

Vi söker dig som har:

 • genuin servicekänsla med fokus på kund
 • har god kommunikativ förmåga och är skicklig att skapa bra affärsrelationer
 • gillar ett högt tempo
 • god analytisk och pedagogisk förmåga
 • vana att fatta egna beslut och arbeta självständigt och driva processer framåt
 • lätt att uttrycka dig i tal och skrift
 • goda kunskaper i svenska och engelska
 • stor personlig integritet samt trivs med det samspel som förhandlingar innebär
 • är rakryggad och fattar medvetna beslut med goda argument som grund
 • civilingenjörsutbildning och då helst inom kemi eller maskin

Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av arbete inom processindustrin t.ex. inom papper/massa, kemi, stålverk så som platschef eller i projektledande ställning. Tjänsten innebär en del resande.


Ansökan

I den här rekryteringen jobbar If tillsammans med Compass.  Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jens Holmberg på 070 377 06 20.

 

If försäkrar det som är värdefullt i livet: människor, djur, hem, bilar och andra saker. If hjälper också företag att försäkra sina verksamheter så att de kan fungera som vanligt om de drabbas av en skada. Tack vare 6 800 kompetenta medarbetare är de 3,6 miljoner kunderna i Norden och Baltikum rätt försäkrade och kan känna sig trygga med att de får den hjälp de behöver – om något skulle hända. Commercial and Industrial Claims reglerar skador åt våra företags- och industrikunder och vi söker nu en person som till största del ska hantera och reglera de största och mest komplexa skadorna.

Expert inom rörnät och klimatanpassning

Din roll som Expert inom rörnät och klimatanpassning på Vattentjänstenheten

Du rapporterar till chefen för Vattentjänstenheten och dina kollegor inom enheten är några av Sveriges ledande experter inom VA-området som arbetar med ett övergripande nationellt perspektiv.

Dina arbetsuppgifter spänner över områdena:

 • hållbar nyanläggning av ledningsnät
 • drift, underhåll och förnyelse av ledningsnät
 • klimatanpassning och hållbar dagvattenhantering

Viktiga arbetsuppgifter för tjänsten är att:

 • Ta fram underlag för påverkansarbete gentemot myndigheter och departement med syfte att utveckla lagstiftning inom VA området
 • Hålla utbildningar och seminarier för medlemmarna
 • Projektleda alternativt delta i utredningar som Svenskt Vatten engageras i
 • Utveckla och skapa nya publikationer
 • Agera teknisk expert
 • Påverkansarbete för att driva på investeringstakten i VA-organisationernas infrastruktur och att förmå kommunerna att klimatanpassa i syfte att säkra dricksvatten och förebygga översvämningar
 • Omvärldsbevakning och stöd till VD i sakfrågor
 • Initiera ny tillämpad forskning inom området

Totalt arbetar cirka 20 fast anställda på Svenskt Vatten. Ytterligare drygt 40 personer från våra medlemsorganisationer är knutna till oss i olika kommittéer och nätverk.

 

Din bakgrund och profil

Vi söker dig som kommer från verksamhet med koppling till VA-området och har högskoleexamen med relevant inriktning, t.ex. inom teknik eller samhällsbyggnad. Du har en mångårig erfarenhet inom projektledning, drift och förvaltning av VA-ledningsnät och gedigen kunskap om olika ledningsslag och anordningar på ledningsnäten. Kunskaper om samhällsplanering och miljöskydd värdesätts, erfarenhet av kontakt med kommun och/eller rikspolitik är meriterande, liksom förståelse för medlemsorganisation.

Som person är du noggrann, saklig och kommunikativ. Du är trygg i din kompetens och du trivs med att dela med dig av din erfarenhet. Du är även drivande och duktig på att bygga långsiktiga relationer som bygger på förtroende och kunskap. Det är viktigt att du har en bra struktur i ditt arbete och att du tack var den strukturen kan hantera många olika frågor och uppgifter parallellt. Vidare så är du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och du har goda kunskaper i engelska.

 

Tjänsten

Det här är ett viktigt jobb där du arbetar för att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster.

Vårt trevliga och moderna kontor är beläget vid Alviks Strand i Stockholm. Läs gärna mer om oss på www.svensktvatten.se

 

Mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svenskt Vatten med Compass. För mer information om tjänsten, kontakta ansvarig konsult Jens Holmberg på jens.holmberg@compass.se eller 070 377 06 20.

Vi arbetar löpande med rekryteringen så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Svenskt Vatten är branschorganisationen för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag – VA-organisationerna. Svenskt Vattens vision är att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. I syfte att nå visionen ska branschorganisationen med sin spetskompetens aktivt företräda och vinna gehör för medlemmarnas intressen i nationella och internationella sammanhang samt bidra till medlemmarnas utveckling.

VA-organisationerna:

 • Levererar dricksvatten till över 8 miljoner kunder.
 • Tar ett totalt producentansvar och omhändertar restprodukten 2000 miljoner kubik-meter avloppsvatten per år.
 • Ansvarar för anläggningstillgångar som motsvarar ett nuanskaffningsvärde på 700 miljarder kronor.

Underwriting Manager Nordic Countries, Accident & Health

Chubb – ett av världens största försäkringsbolag söker nu en nordiskt ansvarig för Underwriting inom Accident & Health (A&H).

 

Rollen
Som Underwriting Manager A&H kommer du att på nordisk nivå vara ansvarig för att riskbedömning, prissättning och produktanpassning hanteras på ett professionellt och kommersiellt framgångsrikt sätt. Du arbetar främst med olycksfallsförsäkring samt reseförsäkring. I ditt team ingår i dagsläget fyra personer och du kommer att arbeta med bland annat;

 • arbeta hands-on med egen underwriting
 • tillsammans med säljavdelningen uppgradera befintliga produkter eller skapa nya produkter som efterfrågas av våra kunder
 • säkerställa att system, rutiner och kontroller finns på plats för att kunna bedriva underwriting på ett professionellt och korrekt sätt
 • ge tekniskt stöd, coaching och vägledning till teamet och se till att underwriting sker i enlighet med best practices
 • representera Chubb vid interna och externa möten med exempelvis mäklare och nyckelkunder
 • samordna och hantera ad hoc-projekt

Chubb är en internationell matrisorganisation och du rapporterar till Head of A&H med ansvar för Norden men du har också andra kontaktytor i Norden och Europa. Placering är på Chubbs nordiska huvudkontor på Birger Jarlsgatan 43.

 

Vem är du?

Som person känner du igen dig i nedanstående:

 • Drivande – förmåga att självständigt leda och driva processer och genomföra aktiviteter med uthållighet
 • Analytisk – du värderar risker och möjligheter och drar korrekta slutsatser utifrån tillgängligt material
 • Ansvarstagande – ett personligt och starkt engagemang för arbetsuppgifter, förmåga att se risker och överväga påverkan på verksamheten
 • Affärsmässig och stöttande – verksamhetsförståelse och med affären i fokus, förmåga att balansera mot legala och regulatoriska krav
 • Ledare – kompetens och personlig trygghet som skapar tydlighet

Chubb söker dig som har gedigen arbetslivserfarenhet inom underwriting A&H från ett försäkringsbolag, försäkringsmäklare eller försäkringskonsult. Din arbetslivserfarenhet är underwriting och/eller aktuarieverksamhet inom området olycksfallsförsäkring.

Du har stark teknisk kompetens men trivs också i ledarrollen.Du har förmågan att skapa samförstånd och ett tydligt fokus på affärsmålen samtidigt som du utvecklar och inspirerar dina medarbetare.

 

Ansökan

I den här rekryteringen jobbar Chubb tillsammans med Compass.  Du söker ovan nämnda tjänst via länken nedan och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om Chubb och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsulter Jens Holmberg på 070 377 06 20 eller Anders Carlsson på 070 766 26 91.

 

Chubb är ett internationellt försäkringsbolag som levererar skräddarsydda försäkringslösningar inom person-, grupp- och företagsförsäkringar. Chubb är världens största börsnoterade sakförsäkringsbolag med verksamhet i 54 länder, och över 30 000 medarbetare. Chubb erbjuder sakförsäkring för företag och privatpersoner, sjuk- och olycksfallsförsäkring, återförsäkring och livförsäkring. Chubbs kundfokus i kombination med produktspecialitet och stark affärsställning är det som skiljer Chubb från andra bolag.  https://www.chubbforsakringar.se 

Senior Brand Lead / Associate Director, Diabetes

The Role

In this position you will work with MSD´s Diabetes portfolio – you will be in close cooperation with other functions at MSD be responsible for development, design and implementation of diabetes marketing campaigns consistent with brand strategies to drive continuous growth. You will be responsible for products that are already launched but also for coming launches within the area. In 2018 MSD will launch their SGLT-2 inhibitor, ertugliflozin, for diabetes type 2.

Sweden will serve as center of excellence within diabetes in the Nordic region, which means that you will drive collaboration and share best practices between the Nordic countries.

As a Senior Diabetes Brand Lead – Associate Director, you will have an important role in driving the transformation in our go-to-market model, leveraging new and existing channels, and in innovating the way we collaborate and interact with our customer universe by working on customer and digital solutions.

Who you are

We are looking for a strong marketeer with at least 2 till 3 years of experience in marketing with a significant strategic marketing and brand management knowledge, preferably combined with at several years of experience from the health care sector in general. Experience and strong track record within digital marketing is seen as a strong advantage.

For the right candidate, the position offers unique career opportunities locally, regionally and globally within MSD/Merck.

More information

For information about the position please contact Anders Larsson, Partner at Compass Human Resources Group at +46 73 203 4691 or anders.larsson@compass.se or Maria Andersson at 073 – 421 16 11 or maria.andersson@compass.se

The process has started so please apply as soon as possible

The Company

For over 125 years and counting MSD has revolutionized global health care. Today, more than 800 people work for MSD in the Nordics alone. Innovation is our life’s blood, and you will be a part of developing new and customer centric health care solutions that go beyond medicine to help people be well and live better lives during treatment. We have a strong pipeline of products within medicines, vaccines, biologic therapies and animal health products. We work every day to make healthcare accessible to as many as possible, which requires top talent within both R&D, marketing, finance, health economy and policy shaping. Globally, we operate in 140 countries and demonstrate our commitment to increasing access to health care through far-reaching policies, programs and partnerships. MSD is a tradename of Merck & Co., Inc., with headquarters in Kenilworth, N.J., U.S.A. For more information, visit www.workforlife.com

MSD is the largest conductor of clinical studies in Sweden, Nordic & Baltics with more than 50 active clinical studies being monitored currently.

CTO

Rollen

CTO rapporterar till bolagets koncernchef Stefan Albertsson och ingår i AddSecures koncernledningsgrupp. Du ansvarar för all teknisk utvecklingsverksamhet inom AddSecure och leder ett team på ca 40 personer lokaliserade i Göteborg, Oslo, London och Stockholm. Som CTO ser du till att företaget har teknologilösningar som gör att man kan leverera marknadsdrivna produkter och tjänster till en kostnad, tid och kvalitetsnivå som krävs för att företaget ska kunna konkurrera effektivt. Du ansvarar även för avancerad support för alla lösningar i linje med företagets definierade problemhantering och eskaleringsprocess och ger teknisk rådgivning till övriga delar av företaget, speciellt Product Management och Operations. Som medlem av koncernledningen bidrar du till övergripande strategiutveckling och genomförande.

CTO säkerställer att företaget upprätthåller en operativ infrastruktur av system, utvecklingsmiljö, människor, kompetenser, processer, arbetssätt och kontrollsystem som upprätthåller en stark konkurrensposition på marknaden, både från ett övergripande resultat och kostnadsperspektiv.
Du är även ansvarig för alla externa tredjepartsleverantörer av tjänster och hårdvara/mjukvara (t.ex. Telia , Tele2, Net1, HP, PIN, IP-Only etc).

Som ledare är förväntan på ditt intresse och din förmåga att du:

 • Utvecklar och behåller personalens kompetens för att möta organisationens behov, identifiera och eliminera brister.
 • Skapar och behåller en kultur av smidighet, samarbete, öppenhet och förtroende med alla enheter i organisationen oberoende av geografi eller ansvar.
 • Tar en tydlig, hands-on ledarposition, med auktoritet. Löpande coachar och följer upp på individnivå.
 • Kommunicerar ett tydligt kund- och affärsorienterat uppdrag, mål och prioriteringar.

Du har:

 • Bred kompetens och bakgrund från systemutveckling och integration av avancerade tekniska komponenter i affärskritiska kommunikationsintensiva miljöer.
 • Gedigen ledarerfarenhet från utvecklingsverksamhet och förmodligen egen utvecklarerfarenhet.
 • Vana att arbeta med personer och team i flera geografier.
 • Förmåga och intresse att diskutera tekniska frågor på djupet med dina medarbetare samt trivs att jobba både med strategiska frågor och detaljer.
 • Erfarenhet av budgetansvar.

Du är:

 • Väl förtrogen inom arkitektur och infrastruktur.
 • Affärsmässig, kundfokuserad.
 • Proaktiv i din personlighet.


Ansökan och mer information

Rekryteringen sköts av Compass i Stockholm och du söker tjänsten via länken. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt. Du är välkommen att kontakta Jan Bonnevier på 070-861 85 61 och jan.bonnevier@compass.se, eller Bo Bengtsson på 070-971 35 50 och bo.bengtsson@compass.se för mer information.

 

AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Man förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Lösningarna, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka kundernas konkurrenskraft.Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan deras kunder erbjudas de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 160 anställda. AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP) och Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. 
AddSecure har utvecklings- och supportverksamhet på fyra kontor, Stockholm, London, Oslo och Göteborg med sammantaget ca 40 anställda. Det finns i huvudsak 6 olika system i drift inom områdena övervakad larmkommunikation och IoT, varav 2 befinner sig i underhållsutveckling och driftfas, medan de övriga är under fortsatt utveckling. Utvecklingen omfattar såväl hårdvara, mjukvara på server- och klientnivå samt därtill hörande system för drift- och underhåll.  Det finns 6 redundanta datacenters med egna servrar, lagring, switchar, routrar och därtill hörande förbindelser för såväl geografisk- som logisk fall-back. Addsecure har sitt huvudkontor på Telefonplan i Stockholm. Läs gärna mer på www.addsecure.com och https://iot.addsecure.com/             

 

VD

FriendsOfAdam söker dig som vill vara med på en spännande expansionsresa! Bolaget andas entreprenörskap, kvalitet och premium och förväntas expandera kraftigt under de närmsta åren.

Glutenfritt är en av de hetare trenderna på matmarknaden med en stark tillväxt. FriendsOfAdam har etablerat sig som ett premiumvarumärke i denna nisch och bästa beviset för det är att de i december levererade till Nobelfesten för sjunde året i rad!

 

 

Din roll som VD

Det övergripande ansvaret för VD är att öka omsättningen i bolaget och ta större marknadsandelar.  VD ska realisera potentialen i varumärket och utveckla verksamheten i takt med tillväxten. Framförallt söker vi en person som vill kommersialisera ett premiumvarumärke. Ambitionen att erbjuda riktigt bra glutenfria produkter som är så goda att man vill bjuda sina vänner på dem, har lett till en stark position i marknaden.

VD kommer att ansvara för försäljningen och agera KAM ut mot kunderna, både mot dagligvaruhandel och grossister. Vidare ligger fullt resultat- och personalansvar i rollen. Rapportering sker löpande till styrelsen.

På något längre sikt önskar ägarna se ett solitt företag som fördubblar sin omsättning varje år. Tillväxten nås troligen med nuvarande modell som bas kombinerad med EMV-produktion åt de stora kedjorna samt export på utvalda marknader.

 

Vem är du

Vi söker en person som har starkt säljdriv i kombination med god förmåga att organisera och leda en växande verksamhet, som än så länge består av en relativt liten organisation. Detta kräver att du har en stor portion energi och ett analytiskt, ekonomiskt sinne samt en förmåga att planera och följa upp.

Vi ser gärna att du har en bakgrund inom försäljning och produktutveckling, helst i företag som producerar och säljer matvaror. Civilekonomexamen eller annan relevant högskoleutbildning är högt meriterande.

Du är entreprenör till din natur och trivs med att arbeta i en bred roll, nära produktion och i nära samarbete med övriga i bolaget. Goda vitsord för modernt ledarskap är en förutsättning.

 

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar FriendsOfAdam med Compass. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hans Jansson 073-461 36 03 eller rekryteringskonsult Bo Bengtsson 070-971 35 50.

Du söker via länken nedan och eftersom urvalet sker löpande så ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Företagsbeskrivning

FriendsOfAdam grundades 2010 med missionen att baka glutenfritt bröd som är så gott att man vill bjuda sina vänner på det. Försäljning och distribution sker till ca 30-40 butiker genom så kallad lokal listning och distribution, sedan hösten 2017 har FriendsOfAdam centrala listningar för fyra produkter hos ICA och COOP samt via grossisterna till restauranger, hotell och storhushåll. FriendsOfAdam har etablerat sig som ett premiumvarumärke på den glutenfria marknaden. 2016-17 omsatte bolaget 9,8 mkr och prognosen för 2017-18 är 12 MSEK, en tillväxt på ca + 20%. Organisationen utgörs av VD, 6 stycken bagare, 3 stycken som packar produkterna, sköter orderhantering och fakturering, 1 driftchef och 1 kvalitets-/personalchef.


Sales Manager med Key Account ansvar

Rollen

Orion erbjuder en intressant och utmanande roll i ett växande affärsområde. I rollen kommer du kunna följa de senaste trenderna inom hälsovård och diagnostik, dessutom utveckla dig själv som ledare och chef.

Du ansvarar för att, i överenstämmelse med företagets övergripande strategi, leda det svenska säljteamet och supportfunktionen mot de överenskomna målen. Du säkerställer att planering och implementering av sälj- och marknadsaktiviteter anpassas till den lokala produktportföljen och till den lokala marknaden. Du maximerar företagets försäljning genom att coacha, uppmuntra och utveckla dina medarbetares förmågor och kunskap. Det är också en del i rollen att identifiera nya affärsmöjligheter. Du kommer själv, utöver ledarskapet, ha hela ansvaret för ett antal nyckel kunder. Det gäller i första hand inköpare och andra beslutsfattare som styr användarnas val av inköp.

Du rapporterar till Regionchefen för Orion Diagnostica Skandinavien. Rollen är placerad på Orions skandinaviska huvudkontor i nybyggda lokaler i Mörby (Danderyd) alldeles norr om Stockholm. Rollen innebär en del resande till dina medarbetare och till dina nyckelkunder.

Dig vi söker

Du har självfallet goda ledaregenskaper och tar stort ansvar för ditt eget och teamets prestationer.  Du har några års erfarenhet av försäljning inom diagnostik eller lab. Helst har du en utbildning inom mikrobiologi, molekylärbiologi, biokemi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av personalledning är en fördel, i vart fall har du lett andra indirekt i en matris eller i projekt.  Det är också helt avgörande att du trivs i en företagskultur där lagets resultat är prioriterat framför ditt eget.  Självfallet är ditt resultat en del av lagets framgång. Du har visat tidigare att du når eller överträffar dina egna mål, samtidigt inser du att resultaten blir än bättre när du låter dina medarbetare och kollegor få sitt rättmätiga erkännande.

Mer information

För mer information kontaktar du Anders Larsson eller Maria Andersson på Compass Human Resources Group. Anders når du på 073 – 203 4691 eller anders.larsson@compass.se och Maria på 073-421 16 11 eller maria.andersson@compass.se 

Vi har påbörjat processen så ansök snarast möjligt.

Om företaget

Orion Diagnostica Oy ingår i Orion Group som är Finlands största hälsovårdskoncern. I Sverige är vi i ett sammansvetsat team med öppen atmosfär och korta beslutsvägar. Vi har en bred produktportfölj där QuikRead är vår största produkt. Våra kunder består av vårdcentraler, sjukhuslaboratorier, mottagningar och avdelningar på sjukhus samt företagshälsovården och andra privata vårdgivare. Produktportföljen förnyas ofta med produkter från vårt moderbolag och våra andra leverantörer. Under det kommande året står vi inför flera större lanseringar.

 

 

 

Partner Manager Merchant Services

Partner Manager in Fintech!

We are now looking for a Customer focused and experienced leader from solution sales to Large Accounts.

 

The market approach has changed from a product centric to a customer segment focus, where the Pan Nordic Partners department is responsible for growing the business with Nets Merchant Services Nordic Partners with business in more than one Nordic country. The culture and spirit is focused on growth. Nets Merchant Services is in focus of Nets growth strategy where recent acquisitions like DIBS, Payzone and Nordea’s acquiring business are examples.

 

Your role

Pan Nordic Partners is now in need of a Partner Manager for Nordea. The Nordea Partner Managers main responsibility is to assure the existing cooperation with the MS’s largest partner and to develop the relationship. The Nordea Partner Managers is responsible for the partnership on a strategic and operational level in the Nordics and the Baltics. It includes responsibility for the governance, coordination and execution of sales and marketing activities as well as follow up on sales and marketing activities, programs and campaigns  to meet revenue and profit objectives. It also includes maximizing our penetration of the partners existing customer base thru inbound and outbound sales as well as a responsibility for customer satisfaction. Being a spokesperson for Nets and our products and services is part of the job. It means that The Nordea Partner Managers has to communicate our vision, mission, strategies and plans to our partner and their customers. This also includes coaching our local representatives and ensure that they reach our joint objectives.

The position reports to Senior Vice President Pan Nordic Partners. There are peers in all Nordic countries, taking care of Resellers, Partners and Partner banks. Pan Nordic partners is working in close cooperation with the local SME (Small/Medium companies) and LAKA (Large/Key Accounts) teams in each country. The Partner Manager is Nets ambassador towards Nordea and the common customers.

 

Main responsibilities

The Partner Manager is following up, motivates and co-ordinates with the Nordea team and is responsible for the Sales to and through Nordea including;

 • Growing the top-line revenue
 • Budgeting the yearly sales target
 • Identifying new business opportunities in the Nordea/Nets relationship.
 • Developing, planning and executing on the decided sales strategy
 • Implementing, steering and coaching the Nets and Nordea sales organization to reach set sales targets
 • Act as a Nets ambassador in the Swedish market towards our largest customers
 • Ability to think in new ways of working and challenge old habits
 • Co-operate within the Nordic LAKA and SME teams sharing best practice and driving change

You have relevant experience from similar roles designing/selling solutions in a complex B2B industry, e.g. Payments, IT, Telco industry. You have experience from working with large customers on all levels, from sales and mid management to c-level. It is meriting if you have experience from the payment industry and multi country organizations. As the overall responsible person for the Nets/Nordea partnership you need to have an outgoing personality who connects easily with people, and can build confidence for yourself and for Nets with customers’ management and internally. You are a people oriented leader who can get teams to perform through. You are ambitious, goal orientated, has a winning mentality and thrives in a hectic and change oriented environment.
 

Interested?

Nets co-operates with Compass in this recruitment. If you want more information about this position before submitting your application, please do not hesitate to contact Compass consultant Jan Bonnevier on jan.bonnevier@compass.se or +46 708 618561. You submit your application via Compass website and attach your CV and personal letter.

 

Nets Merchant Services is a part of Nets Group and is one of the leading providers of payment solutions within Northern Europe. The services include both payment terminals, acquiring and e-commerce and thereby everything that has anything to do with accepting payments. As one of the leaders, Nets handles payment solutions, information services and digital security, with one of Europe’s most comprehensive and innovative product lines. Merchant Services serves 300.000 merchants and by signing an agreement the merchant can handle payments through Visa, MasterCard, American Express, JCB and Union Pay. Merchant Services has about 550 employees in Copenhagen, Stockholm, Oslo and Helsinki and the Baltics.

 


Avdelningschef Miljö

Formas söker Chef till ny avdelning för Miljöforskning

 

Formas är ett statligt forskningsråd för hållbar utveckling. Myndigheten arbetar med forskningsfinansiering, strategi, utvärdering och analys samt med forskningskommunikation.

Formas har från 2018 fått utökade uppdrag och organisationen växer. I samband med detta bildas Avdelningen för Miljö. Avdelningen för Miljö är en av tre forskningsavdelningar på Formas. De två andra är avdelningen för Samhällsbyggnad respektive avdelningen för Areella näringar.

Avdelningen för Miljö har ett tydligt sektorsansvar med ansvarar för forskningsfinansiering och för de stora forskningsprogrammen inom miljöområdet med utlysningar, uppföljningar och utvärdering. Vidare skall avdelningen bevaka och analysera kunskapsbehov samt ansvara för Formas utredningar, remissvar och andra underlag inom miljösektorn.

Nu söker vi en chef till Avdelningen för Miljö som skall driva och utveckla avdelningen på kort och lång sikt. Avdelningen har drygt 10 medarbetare. Du ingår i Formas ledningsgrupp där du också förväntas ta ett ansvar och bidra till helheten avseende Formas verksamhet och utveckling.

 

Ansvar och uppgifter för avdelningen:

Avdelningens övergripande uppgifter är bl a följande:

 • Sektorsansvar med stor närvaro och kompetens inom miljöområdet
 • Omvärldsbevakning
 • Ansvara för och utveckla forskningsfinansieringen
 • Utveckla och implementera nya finansieringsinstrument
 • Koordinering och genomförande av internationella utlysningar
 • De nationella forskningsprogrammen
 • Samverkansprogram och Strategiska innovationsprogram
 • Följa upp projekt
 • Följa upp och utvärdera utlysningar
 • Utredningar, remissvar och andra underlag
 • Identifiera kunskapsluckor
 • Arbeta brett med nyttiggörande

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har/är:

 • Goda ledaregenskaper
 • Erfarenhet av att leda och utveckla kunskapsintensiv verksamhet.
 • Kunskap inom miljösektorn generellt med ett stort aktivt nätverk
 • Väl insatt i forskningsfinansieringsprocessens alla delar
 • God förtrogenhet med olika finansieringsinstrument
 • Erfarenhet av att, följa upp och utvärdera projekt/aktiviteter
 • Intresse för omvärldsbevakning inom sektorn
 • Vana vid att utveckla och ta ansvar för verksamhetsplan och budget.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • Förståelse för den politiska struktur som Formas som myndighet verkar inom.

 

Vidare ska du ha följande förmågor:

 • Entusiasmera och motivera medarbetarna som många gånger är experter inom sina områden.
 • Arbeta strategiskt med kompetensförsörjningsfrågor.
 • Utveckla goda samarbetsformer med andra aktörer och intressenter, nationellt och internationellt.
 • Social kompetens, kommunikativ förmåga, hög integritet, prestigelöshet och en väl utvecklad förmåga till samarbete.
 • Att bygga och skapa strukturer i en dynamisk och växande organisation

 

Vidare är det meriterande om du har:

 • Kunskap om och erfarenhet av internationellt arbete.
 • Disputerat inom relevant område.

  

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare och du blir anställd av Formas. Formas tillämpar provanställning.

Formas erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag 15 februari.

Ansök via länken nedan.

 

Kontaktinformation

I rekryteringen samarbetar Formas med Compass Human Resources Group. Vill du veta mer kontaktar du Anders Larsson, Rekryteringskonsult, 073 – 203 46 91, anders.larsson@compass.se eller Hans Jansson, Rekryteringskonsult, 073 – 461 36 03, hans.jansson@compass.se.

 

Om Formas

Formas är ett forskningsråd för hållbar utveckling. Vi motiverar och finansierar forskning inom miljö, areella näringar och samhällsbyggande och fördelar ca 1,4 miljarder varje år till forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Formas sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm. Du kan läsa mer på www.formas.se

 

Avdelningschef Analys och policy

Formas söker Chef till ny avdelning för Analys och Policy

 

Formas är ett statligt forskningsråd för hållbar utveckling. Myndigheten arbetar med forskningsfinansiering, strategi, utvärdering och analys samt med forskningskommunikation.

Formas har från 2018 fått utökade uppdrag och organisationen växer. I samband med detta bildas Avdelningen för Analys och Policy.

Avdelningen för Analys och Policy är en ny avdelning med uppgift att genomföra forskningspolitiska analyser och utarbeta forskningspolitiska strategier. Avdelningen ansvarar för att förvalta metoder, modeller och policys som stöd för Formas verksamhet, samt för vissa strategier, koordinering och övergripande omvärldsbevakning. Formas ska från och med januari 2018 genomföra evidensbaserade miljöanalyser, att bygga upp och etablera detta uppdrag ingår i avdelningschefens uppgifter liksom att representera Formas i olika nationella och internationella sammanhang.

Nu söker vi en chef till Avdelningen för Analys och Policy som skall driva och utveckla avdelningen på kort och lång sikt. Avdelningen har drygt10 medarbetare. Du ingår i Formas ledningsgrupp där du också förväntas ta ett ansvar och bidra till helheten avseende Formas verksamhet och utveckling.

 

Ansvar och uppgifter för avdelningen:

Avdelningens övergripande uppgifter är bl a följande:

 • Koordinera omvärldsbevakning
 • Genomföra forskningspolitiska analyser
 • Koordinera inspel till de forskningspolitiska propositionerna och ställningstaganden avseende andra forskningspolitiska frågor
 • Bygga upp och utveckla arbetet med evidensbaserade miljöanalyser
 • Förvalta analysmetoder och modeller
 • Bibliometri
 • Bidra med metodstöd till analyser som genomförs i andra delar av organisationen
 • Ta initiativ till och genomföra större uppföljningar och utvärderingar
 • Ta fram och koordinera vissa remissvar
 • Arbeta brett med nyttiggörande
 • Koordinering internationellt samarbete och internationella forskningspolitiska frågor

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

 • Dokumenterat goda ledaregenskaper
 • Goda kunskaper om och erfarenhet av statsförvaltningen och dess beslutsprocesser samt förståelse för den politiska struktur som myndigheten verkar inom.
 • Stor erfarenhet av att leda och utveckla kunskapsintensiv verksamhet.
 • Väl insatt i forskningspolitiska frågor generellt
 • God förtrogenhet med analysmodeller, metoder och policys inom forskningspolitiska området.
 • Erfarenhet av större uppföljningar, analyser och omvärldsbevakning
 • God stilistisk förmåga
 • Vana vid att utveckla och ta ansvar för verksamhetsplan och budget.
 • Goda kunskaper i engelska

 

Vidare ska du ha följande förmågor:

 • Entusiasmera och motivera medarbetarna som många gånger är experter inom sina områden.
 • Arbeta strategiskt med kompetensförsörjningsfrågor.
 • Utveckla goda samarbetsformer med andra aktörer och intressenter, nationellt och internationellt
 • Social kompetens, kommunikativ förmåga, hög integritet, prestigelöshet och en väl utvecklad förmåga till samarbete
 • Analytisk förmåga.
 • Att bygga och skapa strukturer i en dynamisk och växande organisation

 

Vidare är det meriterande om du har:

 • Kunskap om och erfarenhet av internationellt arbete.
 • Kunskap om och erfarenhet av utvärderande och granskande verksamhet samt forskningsstrategiska frågor.
 • Erfarenhet av evidensbaserade kunskapssammanställningar
 • Disputerat inom relevant område.

 

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare och du blir anställd av Formas. Formas tillämpar provanställning.

 Formas erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag 15 februari.

Ansök via länken i annonsen.

 

Kontaktinformation

I rekryteringen samarbetar Formas med Compass Human Resources Group. Vill du veta mer kontaktar du Anders Larsson, Rekryteringskonsult, 073 – 203 46 91, anders.larsson@compass.se eller Hans Jansson, Rekryteringskonsult, 073 – 461 36 03, hans.jansson@compass.se.

 

Om Formas

Formas är ett forskningsråd för hållbar utveckling. Vi motiverar och finansierar forskning inom miljö, areella näringar och samhällsbyggande och fördelar ca 1,4 miljarder varje år till forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Formas sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm. Du kan läsa mer på www.formas.se